COMARCA

L’ICD inverteix 40.000 euros en l’Atenció a les dones de les Garrigues

Marta Selva amb les autoritats locals i comarcals. Foto: X. Minguella

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, va inaugurar a les Borges Blanques l’exposició Violència masclista en la parella: desmuntem mites?. Aquesta nova mostra de l’Institut Català de les Dones, adscrit al Departament d’Acció Social i Ciutadania, proposa una revisió dels mites sobre l’amor romàntic com a eina de prevenció de possibles relacions abusives en la parella. Aquest és el primer cop que aquesta mostra és exhibida a les comarques lleidatanes.

Violència masclista en la parella: desmuntem mites? proposa reflexionar sobre la gelosia, la necessitat de trobar la  ‘mitja taronja’ per a sentir-nos persones completes o l’amor com a sentiment lligat al dolor.

L’exposició s’afegeix al catàleg d’exposicions itinerants que l’ICD ofereix gratuïtament a entitats, centres educatius i culturals. Es podrà visitar fins el dia 28 de maig al SIAD del Consell Comarcal de les Garrigues.

En el marc de la visita territorial, Marta Selva va mantenir una reunió amb les associacions de dones de les Garrigues, amb l’alcalde de les Borges, Miquel Àngel Estradé, i amb el president del Consell Comarcal, Josep Lluís Balsells. A més, va fer una visita al Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal.

Cal dir que l’ICD ha invertit en dos anys 40.000 euros per al funcionament d’aquest servei amb l’objectiu de millorar de l’atenció a les dones de la comarca.

Els SIAD ofereixen informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres.

Entre els anys 2009 i 2010, l’ICD ha invertit 380.000 euros per reforçar l’atenció a les dones que ofereixen els SIAD del Pla de Lleida.

Es tracta dels serveis dels Consells Comarcals del Segrià, la Noguera, les Garrigues, el Pla d’Urgell, la Segarra, l’Urgell, el Solsonès i l’ajuntament de Lleida.