COMARCA, ECONOMIA
- Arbeca

Dues carnisseries històriques d’Arbeca renoven propietaris

Més de mig segle és el que fa que la Carnisseria Vives Sardà d’Arbeca està regentada per la mateixa família. Així ho explica la Joana Vives Sardà, la propietària i carnissera de l’establiment durant 30 anys. Anteriorment, el negoci el portava la seua exsogra, que va estar darrere el taullel durant pràcticament tota la seua vida. Aquesta carnisseria va tancar el 31 de gener i ara ja té nous propietaris. És el mateix cas de Cal Perelló que, després de 49 anys, també va tancar el passat 14 de gener, però que aquest divendres torna a obrir amb nous carnissers.

“Any nou vida nova”

La carnisseria Vives Sardà va tancar a finals d’any perquè l’hi va sortir l’oportunitat de llogar l’establiment a una parella de Cervià que tenien ganes de continuar amb el negoci. Fins aquell moment, Joana Vives, la propietària, no s’ho havia plantejat i ja es veia tota la vida despatxant a la carnisseria i anant amunt i vall. “Sembla que una botiga sigui només les hores d’obrir al públic, però jo a les sis del matí ja rodava pel món anant a buscar carn i a la tarda més”, explica Vives. “Tocava parar. Any nou vida nova”, assegura, i afegeix que el fet que pogués llogar la botiga per tal que algú continuï la història de l’establiment la fa estar tranquil·la. Aquesta carnisseria ja fa 24 anys que és al carrer Anselm Clavé, però abans era al carrer Major.

Quasi mig segle de Cal Perelló

La Teresa Pairada explica una història similar. Els últims temps, després de la seua jubilació, tenien una carnissera llogada fins al passat 14 de gener, quan van decidir tancar-la. Aquest divendres una parella d’Arbeca la torna a obrir i d’aquesta manera, el petit establiment seguirà sumant anys després de 49 com a Cal Perelló. Igual que la Joana, el consol és que algú amb ganes se la quedi.