COMARCA

Només 35 dels 164 electes de la comarca s’han fet de l’associació de càrrecs independentistes

Acte de presentació a Lleida.

L'Assemblea d'Electes de Catalunya (AECAT) compta amb només 35 associats a les Garrigues, del total de 164 càrrecs electes que hi ha a la comarca administrativa entre regidors, alcaldes, diputats i senadors. La xifra la situa com una de les comarques de Ponent amb menys adhesions, un 21%, per davall del Pla d'Urgell (28%), la Noguera (28%) o l'Urgell (35%).

L'AECAT és un organisme impulsat l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) per bastir una xarxa institucional que faci front a una hipotètica impossibilitat de celebrar el referèndum per la independència. La dada contrasta amb el fet que el 85% dels càrrecs garriguencs es van presentar amb les sigles de partits independentistes (CiU, ERC o CUP) i el 100% d'ajuntaments formen part de l'AMI. Amb tot, la comarca de Catalunya amb més adhesions és Osona, amb el 50%.

Fins al moment, a les Garrigues no s'ha fet cap acte públic de presentació de l'AECAT i fonts de l'entitat expliquen que allà on es fan s'acostuma a notar un increment d'adhesions. La més propera es va fer a Lleida el 5 de desembre passat, amb l'assistència de regidors de les Borges, Arbeca i el Vilosell, que van recollir el seu carnet d'adherit. Quant al Segrià, el percentatge és el mateix que a les Garrigues (21%), però l'entitat no facilita dades desglossades per municipis.