COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques

Enric Mir atribueix les crítiques d’ERC a “una campanya de difamació”

L’alcalde de les Borges considera que els republicans tenen “mala consciència” per haver “impulsat, autoritzat i subvencionat” les plantes de Tracjusa, General d’Olis i termosolar.

Equip de govern de les Borges. (foto: Aj. Borges Blanques)

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir (PDeCAT), ha carregat avui durament contra el grup municipal d'ERC, a qui acusa de "promoure campanyes de difamació per ocultar que van ser els republicans els que van impulsar, autoritzar i subvencionar, quan formaven part o encapçalaven els governs municipals de Juneda i les Borges, les plantes de Tracjusa, General d'Olis i termosolar, entre altres, de les quals ara es queixen". En aquest sentit, Mir considera que ERC té "mala consciència" i explica que "amb el canvi de govern al consistori es van denunciar a Fiscalia les males pràctiques d'aquells que no complien amb les lleis mediambientals i urbanístiques". 

A la nota emesa per l'Ajuntament també s'assegura que "sota el mandat de Mir es va començar a mesurar la qualitat de l'aire amb una unitat mòbil del Departament de Territori i Sostenibilitat i es va encarregar un estudi a la Universitat de Barcelona, a més d'augmentar les inspeccions i controls de seguiment mediambiental". És precisament sobre les conclusions d'aquest estudi que ERC s'ha queixat aquests dies, acusant l'alcalde de no fer-les públiques i d’"ocultar informació rellevant sobre la qualitat de l'aire". Mir ha reiterat, però, que "aquest estudi no s'ha fet públic per tenir un element potent per pressionar General d'Olis a corregir les seves irregularitats" i ha revelat que "no s'ha quedat tancat en un calaix", sinó que es va enviar a l'Oficina de Gestió Ambiental Unificada "per si calia actuar en conseqüència als resultats que reflecteix".

Sobre la vinculació que fa ERC entre no donar la informació de l'estudi i els possibles interessos per afavorir el nou projecte de Tracjusa, l'alcalde respon que "quan es va encarregar l'estudi, el projecte de Tracjusa ni tan sols s'havia començat a plantejar". Finalment, Mir insta els republicans a exigir al Departament d'Agricultura de la Generalitat "que proposi una solució viable per al problema greu de purins" i recorda el posicionament de l'equip de govern municipal "en contra de la crema de residus urbans".