COMARCA
- Les Borges Blanques

La Policia Local de les Borges vol identificar tots els gossos de la població

Actualment hi ha 660 gossos inscrits al registre d'animals de companyia.

(foto: Aj. Borges Blanques)

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha encarregat a la Policia Local de la capital de les Garrigues que comenci una nova campanya per tal d'identificar els gossos de la població, que han d'anar degudament identificats amb el xip i han d'estar censats a l'Ajuntament, tal com indica l'ordenança 2010 reguladora de la tinença de gossos i animals de companyia i la Llei 22/2003 de protecció dels animals. Aquesta iniciativa es portarà a terme amb l'objectiu de poder prendre les mesures necessàries en cas d'abandonament o escapament d'aquests animals.

La campanya començarà oficialment el pròxim dilluns dia 27 de març i té com a finalitat sensibilitzar als ciutadans sobre la necessitat que els animals de companyia, en aquest cas gossos, comptin amb la documentació necessària i no circulin sols per la via pública i, en un futur pròxim, identificar les defecacions abandonades en la via pública, asseguren fonts municipals. Actualment, hi ha 660 gossos inscrits al registre d'animals de companyia, en el que també figuren 8 gats i 6 fures, entre altres.

Els policies identificaran els animals i procediran a informar el propietari de les deficiències de documentació administrativa i, en cas d'incompliment, se'ls aixecarà una acta informativa. Es deixarà un termini de 15 dies per poder fer les correccions necessàries i portar les modificacions al consistori. En cas que no es duguin a terme les correccions oportunes l'acta passarà a ser proposta sancionadora.

La campanya es durà a terme mentre els policies locals realitzin els serveis ordinaris de seguretat ciutadana i no té termini de finalització concret.