COMARCA
- Les Borges Blanques

Ràdio les Borges aposta per la informació de proximitat

L’emissora municipal de les Borges Blanques, Ràdio les Borges, va encetar les seves emissions diàries el passat dimecres, 1 de desembre.

Després de vuit mesos en què la programació de la ràdio s’havia aturat per dur a terme diverses millores tant tècniques com d’organització i de continguts (tot i que ja feia unes setmanes que s’emetia música en fase de proves), la graella de programació de Ràdio les Borges conté, de moment, dos programes que s’emeten de dilluns a divendres. El primer és un magazine matinal que porta per nom Això no és Texas i que està conduït per Jordi Mir. Aquest espai pretén informar els borgencs i borgenques sobre les notícies de la seva localitat i també de la resta dels pobles de la comarca. Per tant, s’hi poden trobar informacions d’interès sobre els plens de l’ajuntament, entrevistes, el pregó i l’agenda d’actes local i comarcal, el repàs de la borsa de treball de la comarca, etc., tot combinat amb música en català i amb els èxits i els clàssics del pop-rock que més s’escolten.

L’altre programa que ja emet la ràdio ocupa la franja horària de les 19 a les 21 hores i es diu Terra Erma, un espai presentat per Gerard Cabezuelo en què, a més de fer un breu repàs a les informacions de les Borges i comarca, s’analitza en profunditat -però amb bon humor- l’actualitat més propera i també les qüestions més destacades que afecten el nostre país. Val a dir que aquest espai ja va comptar amb la presència de l’alcalde de les Borges, Miquel Àngel Estradé, i que aquesta setmana hi passarà Enric Mir, portaveu del grup de Convergència i Unió, per repassar l’actualitat local i nacional després de les passades eleccions al Parlament.

Ambdós programes aniran ampliant les seves seccions i, per exemple, ben aviat hi participarà la biblioteca Marquès d’Olivart o l’Oficina Jove, a més de comptar amb diverses entrevistes a les entitats de les Borges i als diferents partits polítics. Ràdio les Borges també ofereix diversos serveis com classificats o felicitacions, entre altres.