COMARCA

Cicle d'activitats per combatre l'estigma en salut mental

L'Oficina Jove, l'associació Talma, el Centre Compàs i l'Espai Macià preparen un abril ple de xerrades sobre aquests transtorns.

(foto: arxiu)

Demà dijous, 30 de març, comença a Granyena un cicle de xerrades sobre salut mental organitzat per l'Oficina Jove de les Garrigues, amb la participació de professionals i usuaris de l'associació Talma. El cicle constarà de vuit conferències en diferents municipis de la comarca i s'emmarca dins el Projecte Iguals, engegat l’any passat per l'Oficina Jove amb l'objectiu de parlar de manera oberta sobre la igualtat entre les persones per tal de trencar mites i estigmes per raó de sexe, salut, procedència i cultura, entre altres.

Les accions del projecte van adreçades, en aquest cas, al públic adult (pares, mares, avis, tiets, etc) que conviu amb joves i que tenen molt a dir en la seva educació.

En concret, les xerrades s'estructuraran a partir de les intervencions tant dels professionals del club social de salut mental Compàs, de Juneda, com dels propis usuaris, experts tots ells en la temàtica i capaços de donar resposta a les preguntes i dubtes del públic.

Calendari de conferències programades

Ajuntament de Granyena de les Garrigues - 30 de març - 19.30 - Sala del Ball
Ajuntament d'Arbeca - 11 d'abril - 19.00 - Sala Màrius Torres
Associació de Dones de Bovera - 15 de juny - 19.30 - Centre Cívic
Ajuntament de Castelldans - 10 de novembre - (hora per determinar) - Biblioteca
Ajuntament de Bellaguarda - (Per determinar) - Sala Polivalent
Ajuntament de L'Albagés - (Per determinar) - Sala del Vídeo
Ajuntament de La Floresta - (Per determinar) - Local Social
Ajuntament de Cervià de les Garrigues - (Per determinar) - Sala Polivalent

Paral·lelament, l’Espai Macià de les Borges Blanques acull aquest mes d’abril tres activitats també relacionades amb la salut mental i impulsades pel Centre Compàs. Sota el títol “Salut mental i famílies”, s’ha programat una xerrada sobre la xarxa existent de recursos en salut mental el dia 6 (19h), una sobre l’impacte del transtorn mental en la família el dia 20 (19h) i una sobre l’experiència d’una associació de familiars el dia 25 (19h).