COMARCA
- Les Borges Blanques

ERC organitza una jornada a les Borges sobre el repte dels residus

Aquest divendres al vespre, amb la participació de Ferran Civit, David Mascort i Marta Huguet.

(foto: arxiu)

En el marc del cicle de jornades "La república que farem" que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) organitza arreu del país, aquest divendres hi ha una taula rodona al Centre Cívic de les Borges Blanques amb el títol "El repte dels residus a la nova República". Hi intervindran Ferran Civit, portaveu de Junts pel Sí a la comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat del Parlament, David Mascort, alcalde de Vilablareix i membre de l'Associació de municipis catalans per a la recollida porta a porta i Marta Huguet, regidora de Montornès de Segarra i diputada d'ERC a la Diputació de Lleida.

La jornada té lloc amb el rerefons de la polèmica pel projecte d'utilitzar residus com a combustible a la planta de tractament de purins Tracjusa, a Juneda. En aquest mateix sentit, el cap de setmana passat van tenir lloc, també a les Borges, unes jornades de la plataforma Aturem la Incineradora en què també es van exposar les virtuts del porta a porta com a sistema més eficient en la recollida selectiva de residus, així com una ponència del científic del CSIC Fernando Palacios que alertava dels riscos per a la salut de les persones que viuen properes a instal·lacions d'incineració.

El mes passat també hi va haver una jornada informativa sobre el sistema porta a porta a Juneda, en aquella ocasió organitzada per l'associació La Banqueta.