COMARCA

Prohibit fumar als espais públics a partir del 2 de gener

El ple del Senat ha donat llum verda aquest dilluns a la llei antitabac que entrarà en vigor el proper 2 de gener en uns termes similars com va sortir del Congrès dels Diputats. El text aprovat rebutja algunes de les esmenes que el partit Popular havia introduït en comissió, entre elles, la creació de cubicles per a fumadors i una moratòria de sis mesos perquè l’entrada en vigor d’aquesta llei s’ajornés fins a l’1 de juliol.

Tal i com recull el diari Ara en la seua edició digital, la nova llei s’aprovarà definitivament a la cambra baixa la setmana que ve. L'única esmena del PP -de les cinc que ha presentat- que ha estat acceptada és la que preveu que els casinos, els bingos i les sales de joc puguin habilitar en un 30% del seu espai zones per a fumadors, i compta amb el suport de CiU, tot i que encara ha de passar l'aprovació definitiva de la Cambra Baixa.

D'altra banda, es manté també l’exigència segons la página web de BTV Notícies que el Govern compensi econòmicament els bars i restaurants que van fer obres per adaptar-se a la llei del 2005.

Però cap d’aquestes mesures acabarà tirant endavant al Congrés segons apunta aquest mitjà de comunicació, perquè la majoria parlamentària que ha aconseguit formar el PSOE no hi està d’acord. La previsió és, doncs, que la que s’aprovi definitivament sigui la versió més restrictiva de la llei, que entrarà en vigor el mateix 1 de gener.