COMARCA, ECONOMIA
- Les Borges Blanques

Borges Motor, la nova fira de vehicles d’ocasió

Es vol recuperar la mostra que antigament es feia al Terrall.

(foto: arxiu)

Les Borges Blanques també tindrà mostra de vehicles d'ocasió. La fira, anomenada Borges Motor, es farà el 5, 6 i 7 de maig al passeig del Terrall. Segons el regidor de promoció econòmica de l'Ajuntament de la capital garriguenca, Jordi Ribalta, s'han escollit aquestes dates perquè cauen just al mig de dues cites importants més de pobles propers: l'Autotrac de Mollerussa i el Mercat del Vehicle d'Ocasió a Tàrrega.

En el cas de les Borges, la fira també comptarà amb una mostra de maquinària agrícola i, de moment, hi ha confirmats uns cinc expositors locals. En les següents setmanes s’esperen tancar els tractes amb expositors forans. Segons Ribalta, la fira es finançarà amb el que pagaran els expositors per ser-hi. La idea de fer un certamen d'aquestes característiques, segons el regidor, feia temps que rondava, ja que les empreses del sector borgenques creien que podria funcionar.

L'objectiu, explica Ribalta, també és atreure visitants a les Borges i promocionar el comerç i els restaurants. De fet, els dies del Borges Motor coincidiran amb el 32è Mercat de la Ganga a les Borges, on les botigues treuen els seus productes rebaixats al carrer. El diumenge, com cada setmana, també hi ha el mercat d'antiguitats, un altre reclam "que donarà visibilitat a les Borges".

Amb aquesta fira, les Borges recupera l'antiga mostra de maquinària que es feia als jardins del Terrall abans de la celebració de la Fira de l'Oli de les Garrigues i que, en petita mesura, té algun testimoni a l’exterior del recinte firal.