CULTURA
- Juneda

El Centre d'Arts Juneda acull l'exposició 'Actos Afónicos' de l'escultor Christos Xenofos

El Centre d’Arts Juneda va inaugurar el passat 12 de desembre una exposició del jove artista d’origen xipriota, resident a Barcelona, Christos Xenofos.

L’obra escultòrica exposada a Juneda té les característiques d’una retrospectiva de l’autor ja que en mostra les diferents temàtiques que es vinculen amb moments diversos de la seua carrera.

Xenofos ha realitzat estudis d’art tant a la seva terra natal com al Regne Unit per completar-los a la ciutat comtal. L’autor explora materials, sovint trobats, que transforma o contextualitza d’una manera diferent utilitzant els elements temps i la dualitat per tal de convertir-los en una escultura. La percepció del temps és un dels temes cabdals per a Xenofos, a través d’ella ens vol transmetre la tensió i l’angoixa creada pel ritme trepidant de la nostra moderna societat. L’autor es deixa seduir per la natura i aquelles peces, en principi matèries inerts, mitjançant la seva mà i l’ús de tècniques diverses, esdevindran un element nou amb vida pròpia lligades a l’experiència vital del seu creador.

L’autor gaudeix del joc entre els contrastos, per això ens presenta elements amb els seus oposats, creant desconcert i sorpresa en públic que van més enllà de la lògica col·lectiva per crear un discurs trencador i un tant provocatiu: -“la brillantor de negre és el blanc i l’ombra del blanc és el negre”- diu ell mateix. L’exposició es podrà visitar els dies laborables de les 17 a 20h fins el 23 de desembre.