ECONOMIA
- Les Borges Blanques

El pilot Isidre Esteve inaugura la primera fira Borges Motor, amb més de 150 vehicles

El certamen té lloc fins diumenge al vespre al passeig del Terrall.

(foto: Aj. Borges Blanques)

Aquest divendres, 5 de maig, el reconegut pilot lleidatà Isidre Esteve ha inaugurat la primera edició de la Fira Borges Motor, un esdeveniment per promocionar el sector i augmentar l'oferta lúdica i comercial de les Borges Blanques. El certamen, ubicat a l'emblemàtic passeig del Terrall, compta amb  3.000 metres quadrats d'exposició, 11 expositors i uns 150 vehicles, també maquinària agrícola.

Durant l’acte inaugural, Esteve ha valorat "l'esforç dels expositors i del consistori borgenc per a generar bones notícies per al món del motor, ja que aquesta fira fa moure el mercat i que la gent surti el cap de setmana a veure què s'ofereix i quines novetats hi ha. Tot això fa que sigui un plaer estar avui aquí a les Borges".

Entre les possibilitats de comprar vehicles de motor a molt bon preu a la Fira, destaquen els 143 turismes i furgonetes d'ocasió, els 25 tractors i els 51 accessoris i eines de maquinària agrícola, que els visitants trobaran exposats al voltant de les basses del Terrall.

Al seu torn, l'alcalde Enric Mir ha explicat "la importància de recuperar la mostra de maquinària agrícola que fa aproximadament uns 20 anys que no es feia a la capital de les Garrigues, que ara també contribueix a promocionar i dinamitzar el sector de l'automoció i donar a conèixer un dels indrets més bonics i especials de les Borges, com és el Terrall".

El recinte firal romandrà obert durant els dies 5, 6 i 7 de maig de les 10 del matí fins a les vuit del vespre de forma ininterrompuda i ha estat organitzat per l'Ajuntament de les Borges Blanques amb la col·laboració de la Diputació de Lleida.

Mercat de la Ganga i festa del Terrall

Durant el matí d'aquest dissabte, 6 de maig, té lloc el 33è Mercat de la Ganga, un mercat amb més de quinze parades en què els comerciants locals ofereixen descomptes importants en els productes i un esmorzar popular. Aquesta quinzena de noves parades s'hi afegiran les habituals del mercat setmanal i del mercat de segona mà.

El diumenge 7, a més de l'habitual mercat d’antiguitats i productes de segona mà que es fa a la plaça Europa, també se celebrarà la Festa Major del Terrall, amb jocs esportius, exhibició de zumba i exposició de dibuixos infantils.