COMARCA
- La Floresta , Les Borges Blanques

[VÍDEO] Un foc crema al costat de la via del tren a la Floresta i les Borges

Els Bombers han treballat també en un incendi a Cervià de les Garrigues.

(foto: M. Andreu)

Un foc ha cremat aquest dimarts a la tarda 8 hectàrees de sembrat just davant del nucli urbà de la Floresta, davall del tossal de les Forques. Hi han treballat tres mitjans aeris (un helicòpter i dues avionetes) i diversos de terrestres. El foc ha anat en paral·lel a la via del tren, probable causa d’alguna espurna que l’hagi pogut provocar, i ha tingut també un petit focus al polígon de Castellots, a la sortida de les Borges Blanques, també a les immediacions de la via de ferrocarril. Precisament en una bassa situada en aquest punt és on l’helicòpter ha anat carregant aigua per acabar d’apagar els dos incendis simultanis.

En alguns moments, els Mossos d’Esquadra han tallat al trànsit la carretera LV-2012. Els Bombers han donat per extingit l’incendi cap a les set de la tarda.

D’altra banda, els Bombers informen també d’un incendi a Cervià de les Garrigues, al paratge de Plans Fresos, en què hi ha treballat un vehicle i s’ha cremat una hectàrea i mitja. En aquest cas s’ha produit per una crema de restes d’esporga que no complia les mesures preventives, per la qual cosa el responsable ha estat denunciat pels Agents Rurals.