COMARCA
- Les Borges Blanques

L’equip de govern de les Borges amenaça de portar el regidor de la CUP al jutjat

Considera que l'afirmació sobre el percentatge de personal contractat que té vincles familiars amb regidors i treballadors és una calúmnia.

(foto: Aj. Borges Blanques)

L'equip de govern de l'Ajuntament de les Borges (PDeCAT, Demòcrates i independents) està disposat a denunciar per calúmnies el regidor de la CUP, Josep Farran, arran de l'afirmació per part d'aquesta formació que un 40% de les persones contractades pel consistori entre 2015 i 2017 per feines puntuals eren familiars de regidors o de treballadors municipals. En conseqüència, la CUP demanava que es creés una borsa de treball "on tots els nois i noies del poble es puguin inscriure, s'anunciïn els requisits necessaris, s'obrin terminis per entregar currículums i es facin un procés de selecció transparent". La CUP afirmava que tots els procediments s'havien fet mitjançant contractacions d'urgència, quan "normalment són feines que es repeteixen cada any".

L'equip de govern considera que la nota és una acusació de "contractació a dit" i "amiguisme" i assegura que "no existeix cap cas de familiar directe de regidor contractat a l'Ajuntament o a la Fira de l'Oli". "Transcorregudes dues setmanes des de l'aparició de la nota, la CUP ja hauria d'haver rectificat", diu un comunicat emès pel servei de premsa del consistori, en què es qualifica el cas de "molt greu" i s’assegura que no es pot passar per alt. En aquest sentit, el govern municipal exigeix a Farran que si no desmenteix les afirmacions "hauran de ser considerades com a calúmnia i correspondrà l'obertura de diligències".

Per la seva banda, la CUP demana a l'equip de govern "que rellegeixi la nota de premsa" i insisteix que "una cerca bàsica al Butlletí Oficial de la Província permet certificar les dades que dèiem". "No ens passa pel cap que ningú s'aprofiti de la seva condició per posar a dit a ningú, simplement diem que es dóna aquesta circumstància i proposem una solució, com pot ser crear una borsa de treball, o adaptar-la, per oferir una igualtat d'oportunitats de treball a tots els joves de les Borges", diu Farran. Finalment, el regidor insta l'equip de govern a "no deixar-se portar per l'estratègia del cap de premsa, que prima sempre la confrontació i l'ús de mitjans municipals per anul·lar l'oposició" i demana "que primin la voluntat d'acord".