COMARCA
- Les Borges Blanques

Aprovada la primera fase de la reforma de l'avinguda Francesc Macià a les Borges

L’equip de govern del consistori borgenc ha aprovat inicialment el projecte, que ara resta 30 dies en exposició pública.

(foto: M.A.)

L'equip de govern de l'Ajuntament de les Borges va acordar en junta de govern del passat 29 de maig aprovar inicialment la primera fase del projecte d'urbanització parcial de l'avinguda Francesc Macià, amb un pressupost de 275.000 euros, repartits entre obra civil, enllumenat i adquisició d'arbres i de mobiliari urbà. Ara, el projecte queda sotmès a informació pública durant 30 dies, període en què es poden presentar al·legacions.

Es confirma, així, la intenció d'iniciar en el que queda de 2017 els treballs d'aquesta primera fase, tal com informava SomGarrigues l'estiu passat, quan el consistori va presentar el projecte en una reunió amb els veïns de l'avinguda. Aleshores, es van plantejar dues opcions, ambdues amb carril bici de doble sentit, passeig per a vianants de cinc metres d'ample i arbrat. La diferència entre les dues era que en una el carril bici i el passeig peatonal estaven junts a un costat de la via i en l'altra estaven un a un costat i l'altre a l'altre. Aquesta última seria l'opció escollida. El pressupost total del conjunt de l'obra ascendeix a 450.000 euros.

Arran d'aquella reunió entre Ajuntament i veïns de l'avinguda, la CUP va demanar que s'exposés la reforma al conjunt de la població, entenent que "és una via d'entrada principal al poble" i que s'obrís un període "per rebre suggeriments i respondre dubtes sobre la reforma". Per la seva banda, ERC havia demanat l'esborrany del projecte en un ple al mes de març de l'any passat, però el regidor d'Urbanisme, Francesc Mir, s'hi va negar al·legant que els republicans en farien "un mal ús".

En un altre ordre de coses, a la mateixa sessió de la junta de govern local es va aprovar inicialment el projecte de millora de la seguretat del camí del cementiri vell, amb un pressupost de 138.000 euros per obra d’urbanització, expropiació de terrenys i adquisició d’espècies vegetals.