COMARCA
- Les Borges Blanques

Demanen un accés més segur a l’escola de música de les Borges

Uns 150 pares i mares d’alumnes consideren que l’entrada actual, sense vorera i compartida amb els cotxes, és perillosa.

(foto: M.A.)

Uns 150 pares i mares d'alumnes de l'escola de música de les Borges han demanat a l'Ajuntament, mitjançant fulls de signatures, que es pugui accedir al recinte per una de les portes principals de vianants, ja sigui la del carrer Doctor Trueta o la del carrer Comerç, que habitualment estan tancades.

Ara, l'entrada és només per la porta dels vehicles que van a l'aparcament de l'institut, on no hi ha vorera i la il·luminació és deficient, cosa que els pares i mares consideren perillosa, per la concentració de vehicles i vianants, majoritàriament infants, en un mateix punt. 

L’accés de persones no usuàries del centre al recinte que comparteixen escola de música i institut, argument que s’ha fet servir en alguna ocasió per mantenir les portes principals tancades, no queda impedit tampoc amb l’entrada actual i els pares i mares signants aclareixen que els qui hi entren per jugar a les pistes esportives no creen cap mena de conflicte.

Canvis a la zona esportiva

D’altra banda, l’Ajuntament ha comunicat als veïns de la zona esportiva de les Borges, on hi ha les piscines, el camp de futbol i el centre de tecnificació de tennis taula, on també coincideixen molts vehicles i vianants i on també es va reclamar un accés més segur, les mesures que té previst implementar properament. Concretament, el consistori té la intenció de prohibir l’estacionament a la banda d’habitatges del carrer Maria Codina per facilitar la visibilitat a les entrades i sortides de les cases, pintar passos de vianants a les cruïlles, limitar la velocitat a 20 km/h, indicar amb senyals l’estacionament de davant del Consell Comarcal i, a la carretera de Cervià, el del costat del camp de futbol per dirigir usuaris a una zona alternativa i instal·lar bandes rugoses als carrers Maria Codina, Via Aurèlia i Mossèn Cinto Verdaguer.