COMARCA

Vídeo del Consell Comarcal per al foment del reciclatge

Sota el lema "A les Garrigues sabem la recepta", l'organisme comarcal estrena campanya de foment de la recollida selectiva.

El Consell Comarcal de les Garrigues ha publicat un vídeo de foment de la recollida selectiva en què un grup de persones grans insta la població a reciclar els residus i recorden a quin contenidor va cada un. El president de l’organisme comarcal, Antoni Villas, hi explica que “no reciclar correctament ens afecta a tots”, tant com a despesa econòmica i energètica com en l’impacte sobre el Medi Ambient.

Entre el 2005 i el 2015, les Garrigues s’han situat a la cua de Catalunya en el percentatge d’escombraries reciclades, sempre entre els quatre últims llocs i, en ocasions, a l’últim. L’estiu del 2015, el Consell va decidir redistribuir la ubicació dels contenidors i passar al sistema d’illes agrupades. Fonts de l’ens comarcal apunten que aquest nou sistema s’ha notat en les dades de recollida selectiva, que haurien augmentat, tot i que l’Agència de Residus encara no les ha publicat.