COMARCA

L’Oficina Jove vol saber per què els joves emigren

L’organisme ha engegat Eina Connecta, una enquesta ‘online’ per detectar les necessitats laborals i d’emancipació del jovent per poder oferir respostes més adequades.

(foto: Oficina Jove)

L'Oficina Jove de les Garrigues ha posat en marxa una enquesta per a joves d'entre 16 i 29 anys amb l'objectiu de "conèixer més a fons en quina situació es troben els i les joves i de quina manera, des dels ajuntaments, des de l'Oficina Jove o qualsevol altra Administració, es pot donar resposta a les necessitats detectades". La iniciativa s'ha batejat com Eina Connecta i es va presentar el 3 de juny a Bellaguarda. El dia 16 es presentarà a l'Albi i el 17 a la Pobla de Cérvoles i el Soleràs.

Fer-los part activa

L'enquesta, accessible online (http://enquesta.ccgarrigues.com), vol servir per disposar de dades actualitzades sobre la situació laboral i acadèmica dels joves i les necessitats que tenen per viure, participar i emancipar-se als seus pobles. Sabent si la persona busca feina, si necessita suport per engegar un negoci o si vol optar a una beca, subvenció o ajut, per exemple, "permetrà donar una resposta més adequada a la situació personal de cadascun", es diu des de l'organisme. L'Oficina Jove explica que Eina Connecta respon a les demandes dels municipis que "han vist la necessitat de conèixer les causes per les quals molts dels seus joves han marxat del poble". D'altra banda, la iniciativa vol encaixar també amb els resultats del Pla Estratègic de les Garrigues 2015-2025, en què es destaca la importància d'apoderar els joves, afavorir-ne el lideratge i fer-los protagonistes d'un canvi estructural necessari per al desenvolupament de la comarca.

A part de les tres properes presentacions, l'Oficina Jove té previst fer-ne més a altres pobles amb la intenció que l'enquesta arribi al màxim de joves garriguencs. En aquest sentit, a part d'explicar el projecte, les sessions serviran per recollir diverses respostes al mateix temps -l'enquesta dura uns dos minuts- entre els assistents.