COMARCA

El web de SomGarrigues, escollit millor mitjà digital

El premi el lliura la Federació d'Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals a la Nit de les Revistes i la Premsa en Català que se celebrarà el 28 de juny.

(foto: Nit de les Revistes i la Premsa en Català 2016)

El portal web de SomGarrigues ha estat escollit com a millor mitjà digital per la Federació d'Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals, un premi que es lliurarà durant la Nit de les Revistes i la Premsa en Català que se celebrarà el 28 de juny a Barcelona, en un acte presidit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, conduït per Màrius Serra i amb l'actuació musical d'Andrea Motis.

En aquesta edició de 2017, el jurat també reconeixerà la publicació Petit Sàpiens com a millor revista i La Comarca d'Olot com a millor mitjà de premsa local i comarcal. Igualment, seran guardonats per la trajectòria de 25 anys la revista mensual del Baix Montseny La Vila, la revista Mètode, de la Universitat de València, i la revista Llengua Nacional. Així mateix, es premiaran les millors portades de revista i de premsa, que s'han pogut votar a través d'Internet i, d'entre les finalistes, els assistents a l'acte podran triar les guanyadores.

La Nit de les Revistes i la Premsa en Català distingirà també la periodista Txell Feixas, corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio al Pròxim Orient, el compositor i músic letó Martinš Brauns, i el polític socialdemòcrata alemany Bernhard von Grünberg.

Ser i actuar a Internet

Des dels inicis, el periòdic comarcal SomGarrigues, editat en paper, ha apostat per ser present també a Internet, inicialment amb un weblog l'any 2006 i, des del 2010, amb un web més complet. Aquest, precisament, s'ha renovat de dalt a baix recentment, un salt que el periòdic ha estat treballant, com la resta de passos en el món digital, amb Antaviana, empresa també de la comarca. D'aquesta última renovació destaca, per exemple, la incorporació d'una hemeroteca d'accés lliure a totes les pàgines del periòdic, nascut l'any 2000.

A banda dels continguts del web, SomGarrigues ha fet també una aposta clara per les xarxes socials, no només sent-hi, bolcant informació unilateralment, sinó actuant-hi, en el sentit 2.0, vetllant molt per la interacció amb l'usuari i el pont amb els continguts del periòdic. SomGarrigues és a Facebook des del 2008 i a Twitter des del 2010, havent fet proves també a Flickr i Youtube, que finalment no s'han prioritzat.

Sis premis en nou anys

El de millor mitjà digital és el sisè premi que rep SomGarrigues des del 2008. Aquell any va rebre el premi Ateneus com a millor mitjà de comunicació editat per una associació cultural i el premi Tasis-Torrent com a millor iniciativa periodística i empresarial, guardó que es repetiria l'any 2011. El 2012, un reportatge publicat al periòdic rebia el Premi Turístic Internacional Pica d'Estats i el 2014, l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC) reconeixien SomGarrigues com a millor publicació de premsa comarcal.