COMARCA

'FesTV' inicia les seues emissions per Nadal

FesTV, la nova televisió per internet de les Borges inicia les seues emissions el 25 de desembre. I ho farà amb un programa sobre els principals actes de la Festa Major. Així hi haurà peces sobre la tradicional Trobada de Gegants, els correfocs, les sardanes, el concurs de pesca o els espectacles infantils, per citar-ne només alguns exemples.

La programació a la web de FesTV comença tot just quan s’entra a la pàgina, de manera automàtica, però hi ha la possibilitat de veure altres vídeos sobre música, documentals, actualitat... ja que precisament una de les avantatges de la xarxa és que permet fer una programació a la carta.

Val a recordar que es tracta d’una televisió de titularitat municipal però amb un model insòlit: són els mateixos ciutadans els que fan de reporters. Així, en aquest programa de Festa Major hi ha participat una trentena de persones d’edats d’entre els 16 i els 73 anys.

La crida del consistori a particulars i entitats continua i seran les inquietuts dels ciutadans els qui marcaran el futur de FesTV. L’única premissa és que hi hagi un mínim de qualitat, una requisit que segons el seu responsable, Francesc Balañà, s’aconsegueix “gràcies als cursos que organitza la Borrassa amb qui es treballa conjuntament en aquest projecte per tal d’educar a la gent en el llenguatge audiovisual”. A partir d’aquí, la cadena anima als ciutadans a participar-hi amb qualsevol idea que estigui vinculada a la realitat garriguenca.