COMARCA
- Les Borges Blanques

Joventut posa en marxa el Servei de Treball a l’Oficina Jove de les Garrigues

La Secretaria de Joventut  ja ha posat en marxa el Servei de Treball a les Oficines Joves de les comarques de les Garrigues i de la Noguera. L’objectiu és, segons Jordi Satorra, coordinador territorial de Joventut a Lleida, que “aquest servei tant virtual com presencial apareix amb la voluntat d’apropar al territori una eina d’informació i assessorament en matèria laboral per al jovent”.

El Servei d’Informació, Assessorament i Gestió Laboral ofereix diversos serveis com ara el d’orientació professional que assessora els joves en l’elaboració del seu itinerari formatiu professional; el servei d’intermediació en el mercat de treball per orientar i acompanyar els joves en el seu procés de recerca de feina; el servei d’assessorament laboral per resoldre les consultes dels joves pel que fa a qüestions legals que afecten la seva feina i, per últim, el servei d’autoempresa i emprenedoria per assessorar els joves que volen muntar una empresa i ajudar-los en els tràmits de constitució i en la recerca de recursos econòmics, si és el cas.

A més a més, el Servei d’Informació, Assessorament i Gestió Laboral disposa d’un espai d’autoconsulta i oferirà accions formatives a demanda. 

Cal dir, però, que aquesta oferta formativa es desplegarà (pel que fa als temes i les sessions) en funció de la demanda tant de les persones usuàries de l’Oficina Jove com dels Serveis d’Informació Juvenil de les dues comarques, que actuaran de manera independent.
Les oficines joves són una eina clau en l’objectiu del Departament d’Acció Social i Ciutadania d’afavorir els processos d’emancipació dels joves. Compten amb la col·laboració dels ajuntaments de les Borges Blanques i Balaguer i els consells comarcals de les Garrigues i la Noguera.

L’objectiu és, segons Satorra, “millorar l’ocupació juvenil i, en concret, facilitar l’accés dels i les joves al món del treball, aconseguir la seva inserció laboral i vetllar per les seves condicions laborals”.