COMARCA

Ajuntaments de la comarca convoquen concentracions de condol pels atemptats de Barcelona i Cambrils

Un atemptat amb atropellament massiu va provocar almenys 13 morts i una cinquantena de ferits a la capital catalana.

Diversos ajuntaments de la comarca han convocat per avui concentracions de condol pels atemptats terroristes que hi va haver ahir a la tarda a Barcelona i Cambrils que van causar almenys tretze víctimes mortals a la capital catalana, mentre que a la població del Baix Camp hi ha cinc ferits, un dels quals greus, en una acció en què els Mossos d’Esquadra van abatre cinc ocupants d’un vehicle.

A falta de possibles incorporacions durant el dia, han fet pública ja la convocatòria els consistoris de les Borges, Arbeca, Juneda, l’Albi, Cervià, l’Espluga Calba, els Omellons, Puiggròs, Bellaguarda, Granyena, els Torms, Vinaixa, Maials, Aspa, Sarroca, Torrebesses, Almatret i Alfés, així com el Consell Comarcal de les Garrigues. A Arbeca, la concentració serà a les nou del vespre, igual que a Puiggròs, als Omellons serà a dos quarts de nou, a Juneda es faran cinc minuts de silenci a la mitja part de les sardanes i a Cervià és a la una del migdia, mentre que a la resta es fa a les dotze, en tots els casos davant dels ajuntaments.

Alguns consistoris han mostrat també el seu rebuig a l’atemptat i suport a les víctimes amb missatges a les xarxes socials, com és el cas de Juneda i l’Albagés. A la capital, les Borges Blanques, les banderes local i catalana onegen a mitja asta i amb crespó negre. A Juncosa s’ha comunicat que es decreten tres dies de dol i que la bandera del municipi onejarà amb crespó negre, un gest que també es repeteix a Llardecans.

D’altra banda, al cap de pocs minuts d’haver-se produït l’atac de Barcelona, els Mossos d’Esquadra van activar un protocol, tant pel cos autonòmic com per a les policies locals, segons el qual s’havia de fer més manifesta la presència dels agents al carrer. A les Borges, per exemple, hi ha una patrulla a la placeta del Terrall des d’ahir a la tarda, així com més efectius a altres indrets de la població.