COMARCA
- Alfés

L’Ajuntament d’Alfés vol construir unes piscines

Alfés i Sunyer són els únics pobles garriguencs que, de moment, no disposen d’aquest equipament. El consistori aufesí presenta una primera idea i treballa de cara al 2018.

Alfés vol deixar de ser un dels dos únics pobles garriguencs, juntament amb Sunyer, sense piscina municipal. Tot i que, temps enrere, s'havia arribat a plantejar la construcció d'aquest equipament, per al qual s'havia escollit la ubicació i, fins i tot, s'hi havien plantat pins, no es va acabar duent a terme. L'equip de govern d'Hilari Guiu sempre ha defensat la necessitat que Alfés tingués piscines, però fins ara havia descartat fer-les. Finalment, però, el consistori ha decidit reprendre la idea. "A un poble com Alfés li fan falta", afirma l'alcalde.

Primera idea

El primer pas ha estat exposar durant la Festa Major, que ha tingut lloc el primer cap de setmana d'agost, una recreació virtual de com serien les instal·lacions segons una idea inicial de l'equip de govern. "No és un projecte tancat, sinó que volíem que, a partir d'això, la gent ens fes arribar opinions i propostes, i ja n'hi ha hagut", diu Guiu. A partir d'ara, es redactarà la memòria del projecte i, sobretot, s'haurà de cercar finançament. El consistori confia amb alguna subvenció de la Diputació, però també té clar que caldrà aportar fons propis municipals. En total, calcula que l'equipament -que es faria damunt del camp de futbol, prop de l'escola- pot suposar un cost d'uns 200.000 euros. "És una despesa important i mantenir-les segur que no surt a compte, però no ho podem veure com un negoci sinó com un servei, com ho pot ser el bar casal", explica l'alcalde. La intenció és poder començar les obres l'any que ve.