COMARCA
- Les Borges Blanques

Les Borges destinarà 552 euros mensuals per fer gratuïta la teleassistència a la gent gran

L'Ajuntament aprova una ordenança, que se suma a la subvenció que ja existia en el servei que presta el Consell Comarcal a través de l’empresa Clece.

(foto: arxiu)

L'Ajuntament de les Borges ha anunciat que aplicarà una subvenció per tal que als usuaris del servei de teleassistència al municipi, que gestiona l'empresa Clece, els resulti gratuït. Actualment, hi ha 70 persones que disposen del penjoll que permet comunicar-se, amb un simple botó, amb una central d'atenció de salut durant les 24 hores del dia, el preu públic del qual és d'11,44 euros. D'aquest cost, però, els usuaris menors de 90 anys rebien una bonificació del 25%, de manera que els sortia per 8,58 euros al mes, i els majors de 90 rebien una bonificació del 50%, de manera que els sortia per 5,72 euros al mes. Amb la nova ordenança aprovada, el consistori borgenc assumirà aquests diners que restaven, un total de 552 euros mensuals.

L'alcalde de les Borges, Enric Mir, explica que "és una prioritat seguir incrementant la justícia social i la qualitat de vida de les famílies borgenques, especialment d'aquells que més s'ho mereixen i ho requereixen, com en aquest cas".

Aquesta era una mesura que CiU portava al programa electoral, adreçada als majors de 65 anys que ho sol·licitessin. De moment, els usuaris actuals tenen 69 anys o més. Dos anys després de les eleccions, al ple del passat mes de juliol es va aprovar una ordenança reguladora de la concessió de subvencions en aquest àmbit i s'obria un període d'exposició pública de 30 dies, que s'han complert ara.