COMARCA
- Juneda

ACTUALITZACIÓ. Tres detinguts, dos de Juneda i un de les Borges, amb quasi 300 plantes de marihuana

L'actuació policial conjunta entre Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil aquest dijous troba també 20 grams de cocaïna, 4.000 euros en metàl·lic i armes de foc.

(foto: Xavi Minguella)

Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil han detingut avui tres homes, de 30, 29 i 26 anys, dos dels quals germans i veïns de Juneda i un de les Borges, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Les detencions són fruit d'una investigació conjunta que van iniciar a finals de juliol els dos cossos policials, després de tenir coneixement que en vàries propietats de Juneda una família estaria cultivant plantes de marihuana. Segons la policia, la droga obtinguda, i altres substàncies estupefaents, s’haurien distribuït entre el jovent de la localitat.

Agents dels Mossos i de la Benemèrita van formar un equip conjunt d'investigació amb dispositius de vigilància per confirmar les sospites i valorar el nombre de plantacions que hi havia amagades a dues cases, un pis i una finca dels afores de Juneda, fins que els cossos policials van determinar les persones implicades i els llocs on eren cultivades les plantes. També van comprovar que alguna de les propietats podria tenir la instal·lació elèctrica connectada de manera fraudulenta a la xarxa general, per la qual cosa es va donar avís a la companyia subministradora.

(foto: Mossos d’Esquadra)

Registres a quatre finques

Un cop valorats tots els indicis, aquest matí la policia ha entrat a les quatre propietats investigades de Juneda. El primer escorcoll s'ha fet en una finca situada a la partida Cabrall, on també s'han practicat les dues primeres detencions. En un hort de darrere de la casa, els agents han localitzat una vintena de plantes de grans dimensions i, a l'interior d'un dels edificis, 7 kg de marihuana seca i petites quantitats de cocaïna. També hi havia, segons fonts policials, gran quantitat d'eines industrials, bicicletes, joies i 1.175 euros en efectiu. En paral·lel, els policies han obert una investigació per determinar si els detinguts també estarien implicats en un altre delicte, ja que “tot apunta que aquest material seria de procedència il·lícita i podria ser una forma de pagament de la droga que, pressumptament, venien”, diu el comunicat policial.

El segon escorcoll s'ha fet en un pis del carrer Domènec Cardenal, on hi havia els pares des dos detinguts junedencs i que també són investigats com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Allí s’hi han trobat quatre escopetes de cartutxos i una pistola del calibre 22, de les quals ara s'investiga la procedència. El tercer escorcoll s'ha fet en una casa deshabitada del carrer la Bassa, on s’han trobat 240 plantes de marihuana en un cultiu interior, amb un sistema automatitzat.

Finalment, la quarta entrada ha estat en una casa del carrer Pi i Maragall, on els policies han detingut la tercera persona, veïna de les Borges, quan anava a marxar de l'habitatge amb una bossa que contenia 1,5 kg de marihuana seca i 2.800 euros en efectiu. Allí s’hi han localitzat també unes 30 plantes de marihuana en un hivernacle al pati interior i una altra instal·lació de cultiu d'interior, però sense plantes.

Els detinguts tenen diversos antecedents policials i passaran dissabte a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.