COMARCA
- Les Borges Blanques

155.000 euros per renovar l'enllumenat de l'avinguda Francesc Macià de les Borges

L'Ajuntament aprova el projecte, inclòs dins la reforma general de l'avinguda, que vol servir per millorar l'eficiència energètica.

(foto: arxiu)

Passat el període d’al·legacions sense que n’hi hagi hagut, l’Ajuntament de les Borges ha aprovat definitivament el projecte per renovar l’enllumenat públic i la xarxa elèctrica de l’avinguda Francesc Macià, amb un pressupost d’execució de 154.980 euros, dividit en dues fases, al tram entre la plaça de la Llibertat i el carrer Maria Codina. El projecte l’ha redactat l’enginyer Xavier Arqués Grau.

La renovació té per objectiu, segons el consistori, “millorar l'eficiència energètica de la il·luminació exterior i l'estalvi energètic, així com la disminució de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, reduint la contaminació lluminosa i prevenint i corregint els efectes pertorbadors de la contaminació lumínica sobre els ecosistemes i la visió del cel”.

L’actuació forma part del projecte de reforma general de l’avinguda, estimat en uns 450.000 euros de cost, que es va aprovar aquest estiu i en què, a l’aprovació definitiva, es va optar per excloure’n el carril bici que figurava a l’aprovació inicial.