COMARCA
- Les Borges Blanques

El col·legi Montserrat anul·la el pressebre vivent pels atacs a l'escola catalana i l'empresonament de part del Govern

El centre de les Borges havia de celebrar ells 25 anys de la iniciativa, però considera que "no podem fer com si res no passés al nostre voltant".

(foto: Xavi Minguella)

El col·legi Mare de Déu de Montserrat, de les Borges Blanques, ha decidit anul·lar aquest any la representació del Pessebre Vivent com a denúncia “per les amenaces i mentides que s’estan estenent sobre l’escola catalana” i per la situació de les institucions i els representants polítics de Catalunya, part dels quals es troben empresonats i una altra part a l’exili. “No podem fer com si res no passés al nostre voltant”, expliquen fonts del centre, que aquest any preparava el 25è aniversari del pessebre. “No ha estat gens fàcil prendrela decisió, perquè feia temps que pensàvem en aquesta celebració del 25è aniversari, però pensem que, com a educadors, no podem tancar els ulls davant el que passa al nostre entorn”, afegeixen.

Així, els nens i nenes que estan cursant P5 i 2n d'ESO i que vulguin participar en el Pessebre Vivent ho podran fer el proper curs, quan es farà la celebració del 25è aniversari. “Aquest aniversari es mereix celebrar-lo amb alegria i felicitat, sense pensar que tenim gent a la presó, gent que lluita per tot el que ens representa i per més de 40 anys de treball intens a les aules, a fi d'integrar tot l'alumnat que s'incorpora al nostre sistema educatiu”, s’afirma des del col·legi.

El col·legi tampoc farà el Concert de Nadal que es fa cada any a la nit, adreçat a totes les famílies de l'escola. En tot cas, sí que s’està treballant i preparant, com sempre, des de les àrees de música i plàstica, però l’actuació es farà a la tarda, amb els alumnes del col·legi. A Educació Infantil i els primers cursos de Primària, el Patge Reial també passarà per les aules el 20 de desembre a la tarda, per recollir totes les cartes que els nens i les nenes hagin escrit al Reis d'Orient.