COMARCA

Les baixes temperatures deixen carreteres gelades

Es recomana extremar la precaució al volant, ja que la distància de frenada sobre una placa de gel es multiplica. La Diputació ja ha rebut les primeres peticions municipals de potassa.

(foto: F.F.)

Les baixes temperatures d’aquests dies estan deixant una capa de gebre a alguns trams de carreteres de la comarca, com és el cas de la que comunica el Cogul i Granyena (a la imatge), que obliguen a extremar les precaucions en la conducció. En aquests casos, la distància de frenada pot ser 10 vegades superior que quan el paviment està sec, per això els experts recomanen alentir la velocitat i, si es detecta una placa de gel, no frenar si no és imprescindible.

Precisament aquests dies, la Diputació de Lleida ha rebut les primeres peticions municipals de potassa, tant per les nevades a les zones de muntanya com per la forta baixada de les temperatures al conjunt de la província. A través del Servei de Vies i Obres, i com cada any, l’organisme provincial activa el Pla de Viabilitat Hivernal entre mitjan novembre i mitjan abril. Així, la Diputació ha fet una provisió total de 4.500 tones de potassa, 2.500 de les quals es divideixen entre les tres zones d'actuació, una de les quals inclou les Garrigues, i les altres 2.000 es reserven per atendre peticions municipals concretes a mesura que es vagin produint al llarg de l'hivern.