COMARCA
- Les Borges Blanques

La curiosa resposta de personal del CAP de les Borges a la retirada de llaços grocs

Han publicat un vídeo de felicitació de les festes de Nadal amb un clar missatge d'oposició a l'article 155 i a favor de la llibertat.

Personal del Centre d’Atenció Primària (CAP) de les Borges Blanques han fet enguany una curiosa felicitació de Nadal i Any Nou, consistent en un vídeo en què expliquen part de la seva feina. Ho fan, però, amb termes i expressions que permeten una segona interpretació i amb predominància d'elements grocs. Un dels missatges més repetits és l’adreça del centre: “Som al Raval del Carme 147, no al 155”. Finalment, el vídeo clou amb el grup cridant “Som gent de pau” i “Llibertat”.

Aquest audiovisual, produit pel borgenc Hector Suñol, també treballador del CAP, s’ha fet després que els Mossos d’Esquadra es personessin dijous al CAP per retirar dos llaços grocs que hi havia a l’entrada en record dels presos polítics catalans. El vídeo es va fer penjar a Internet el divendres al vespre, va córrer per missatgeria i l’endemà se’n feien ressò alguns mitjans digitals, que van contribuir a que esdevingués viral. El mateix dissabte el penjava el conseller de Salut, Toni Comín, al seu compte de twitter, on deia “si vau salvar el dret a la salut de tots en moments difícils, no us deixareu prendre ara el vostre dret a la protesta i a la llibertat d'expressió. Gràcies pel vostre compromís!”.