COMARCA
- Les Borges Blanques

Pilar Rahola inaugurarà la Fira de l'Oli de les Borges i la clausurarà Ramona Barrufet

L'alcalde Mir afirma que hi ha una voluntat de "fa anys" per "feminitzar la imatge de la Fira, associant-la a referents femenins de prestigi".

L’escriptora i periodista Pilar Rahola serà l’encarregada d’inaugurar la pròxima edició de la Fira de les Borges, que compleix 55 anys com a Fira de les Garrigues i 20 de l’Oli Verge Extra. Rahola participarà a l’acte inaugural el divendres 19 de gener al matí. D’altra banda, la clausura serà el dia 21 i anirà a càrrec de Ramona Barrufet, exdiputada i membre de la Mesa del Parlament. Segons l’alcalde de la població i president del Patronat Fira de les Garrigues, Enric Mir, és una manera d’”homenatjar la trajectòria i el servei a la comarca de les Garrigues” de la política arbequina.

Mir afirma que el fet de portar dues dones en aquests actes respon a una voluntat de “fa anys” per “feminitzar la imatge de la Fira, associant-la a referents femenins de prestigi”. En anteriors edicions, les inauguracions han anat a càrrec de Carme Forcadell (2017), Jordi Ciuraneta (2016) i Felip Puig(2015), mentre que les clausures les han fet Xavier Benet (2017), Gonçal Ferreruela (2016) i Carles Gaig (2015).

Mir ha avançat que les presentacions prèvies de la propera edició es faran l’11 de gener al Parador del Roser, a lleida, el 13 de gener al Mercat de la Concepció, a Barcelon i el 14 de gener a Cervià de les Garrigues.