COMARCA

Molins del Morell, Belianes i Castelló de Farfanya, els guanyadors de la Fira de l'Oli de les Borges

Mas Montseny, Camins de Verdor i Gabriel Alsina s'emporten el primer premi en fruitat verd dolç, fruitat verd amarg i fruitat madur, respectivament. La cooperativa d’Arbeca rep un accèsit.

(foto: Ràdio les Borges)

Els guanyadors del Concurs d’Oli de la 21a Fira de l’Oli i 55a de les Garrigues que se celebra aquest cap de setmana a les Borges Blanques han estat el molí Mas Montseny (el Morell) en categoria Fruitat Verd Dolç, Camins de Verdor (Belianes) en categoria Fruitat Verd Amarg i Gabriel Alsina (Castelló de Farfanya) en categoria Fruitat Madur. Gabriel Alsina ha rebut premis en diverses ocasions a la Fira, l’últim l’any passat, llavors en categoria Fruitat Verd Dolç. La cooperativa d’Arbeca, el molí Mas del Clos (Móra d’Ebre) i el Molí del Pau (Os de Balaguer), per la seva banda, han rebut un accèsit en cada categoria, respectivament. 

Els guardons s’han lliurat en un acte aquesta tarda al recinte firal i els ha donat a conèixer el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat, Carmel Mòdol, acompanyat de l'alcalde de les Borges, Enric Mir, del president de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau, i del xef Fran López. Al concurs s’hi havien presentat 15 mostres i el jurat, format pel Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, n’ha valorat les qualitats gustatives i organolèptiques en una anàlisi sensorial feta a cegues, sense saber de quin molí procedien.