COMARCA

Servei de socorrista a 16 pobles de la comarca

Els cursets d’aquagym són ja uns clàssics de l’estiu. Foto: Arxiu

El Consell Esportiu de les Garrigues ha engegat  un projecte pioner d’assistència tècnica als ajuntaments de la comarca de les Garrigues amb el que dona el servei de socorrista aquàtic als pobles que així ho demanin. De moment, són 16 els pobles que han sol·licitat el servei.

Segons Carles Gelonch, tècnic del Consell Esportiu, “oferim als ajuntament el poder contractar un socorrista aquàtic titulat, una figura que pocs consistoris contracten perquè els hi sortia més a compte contracta un socorrista terrestre”. De fet, l’estiu passat molts ajuntaments de les Garrigues van contractar només un socorrista terrestre, aquest per ser-ho només ha de superar un curset de primers auxilis que ofereix la Creu Roja i mai pot entrar a l’aigua. Aquesta figura està normalment representada per joves o estudiants que només treballen durant els estius i que poden fer-ho a partir dels 16 anys.

El Consell Esportiu compta amb una plantilla de 16 socorristes titulats, tres de relleu i dos més que estaran de guàrdia un cop comenci la temporada de bany; entre el 22 i el 23 de juny. Aquesta figura del socorrista aquàtic depenent del Consell Esportiu s’importa de comarques com el Baix Camp o el Baix Penedès, demarcacions on fa més de cinc anys que funciona donant un servei bàsic i necessari als municipis. En aquest sentit, en anteriors campanyes de bany algunes piscines de la comarca de les Garrigues van haver de retardar l’obertura de les piscines en no trobar personal qualificat que pogués fer les tasques de socorrista. A les Garrigues aquesta serà la primera temporada que entri en funcionament aquest servei.