COMARCA
- Les Borges Blanques

El CDR de les Borges recull signatures per canviar el nom de la plaça de la Constitució

El Comitè de Defensa de la República creu que “ja és hora de deixar d’honorar la Constitució espanyola” i defensa que es bategi la plaça com a 1 d’octubre.

(foto: Aj. Borges)

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de les Borges Blanques ha encetat una campanya de recollida de signatures per a que l'actual plaça de la Constitució es passi a dir plaça de l'1 d'octubre. "Amb la Constitució a la mà ens han volgut impedir la consulta del 9 de novembre del 2014, amb la Constitució a la mà ens han volgut impedir el referèndum de l'1 d'octubre del 2017 i amb la Constitució a la mà ens han destituït un Govern legítim, empresonat consellers i líders socials i imposat un autèntic estat d'excepció", diu el text que acompanya els fulls de recollida.

El CDR repassa els acords del ple de l'Ajuntament els anys 2010 i 2011 per canviar el nom de la plaça de la Constitució, que no s'han dut a terme, i indiquen que "ja és hora de descongelar l'ajornament", escoltar el rebuig majoritari dels ciutadans i deixar d'honorar públicament la Constitució espanyola. Els impulsors de la campanya demanen al consistori que faci com han fet altres ciutats, com Girona, i al seu lloc s'homenatgi l'1 d'octubre, "el dia del major acte de democràcia, resistència i dignitat que ha viscut Catalunya en l'època contemporània", diuen.

Els fulls es poden trobar a alguns comerços de la població o entre particulars vinculats a la campanya.