MEDI AMBIENT

Escoles i serveis d'alguns municipis es mantenen tancats

Ahir ja es va anul·lar el transport escolar per avui. Altres centres funcionen amb serveis mínims i s'han hagut de suspendre consultes mèdiques i servei de correus.

(foto: G.F.)

Aquest matí, la comarca s’ha aixecat coberta de neu. Tot i que els gruixos són poc importants, són suficients per dificultar la circulació viària i, de retruc, impedir el funcionament normal de diversos serveis. A alguns pobles, per exemple, l’escola ja no ha obert, com és el cas de l’Albagés, Castelldans, Cervià, la Granadella, l’Albi, Vinaixa o la llar d’infants de Maials, mentre que a altres sí que han obert però amb serveis mínims, és a dir, sense la plantilla de mestres al complet i sense els alumnes que s’hi solen desplaçar de municipis del voltant, ja que ahir es va suspendre el transport escolar per avui.

La neu també ha impedit que els equips mèdics poguessin fer els trasllats habituals i a Bovera i Cervià, per exemple, s’han suspès les consultes previstes per avui. També a Cervià no han obert les oficines de la Caixa i de Correus ni la biblioteca municipal, a Alcanó tampoc hi ha servei de Correus ni farmàcia i als Torms no ha obert l’Ajuntament ni l’oficina de la cooperativa.