COMARCA
- Les Borges Blanques

Apareix un rètol a les Borges que recorda els presos polítics i la dispersió que pateixen

A la sortida del nucli urbà, amb la distància de les tres presons on es troben els consellers, l'expresidenta del Parlament i els Jordis.

Un dels rètols que hi ha en una sortida de les Borges Blanques indica, des d’aquest dijous, la distància en quilòmetres fins a les presons de Soto del Real, Estremera i Alcalá-Meco, on estan tancats Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Carme Forcadell i Dolors Bassa. Així mateix, s’han renovat alguns altres rètols de “Municipi de la República Catalana” que havien estat pintats o tatxats i se n’ha actualitzat un altre, a la zona del polígon Les Verdunes, on a les cares dels empresonats que hi havia s’hi ha afegit les dels exiliats (Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig, Marta Rovira i Anna Gabriel).

L’acció arriba tres dies després que, també des de les Borges, s’enviessin 200 roses a la presó d’Alcalá-Meco per a Carme Forcadell i Dolors Bassa amb motiu de la diada de Sant Jordi i que els responsables de la presó no van admetre.

Demà divendres, 27 d’abril, hi ha un sopar solidari al Pavelló de l’Oli per recaptar fons per a l’Associació Catalana pels Drets Civils, entitat impulsada per familiars dels presos i exiliats polítics per “canalitzar les mostres de solidaritat i suport i per defensar els drets civils i denunciar la vulneració que està portant a terme l'Estat Espanyol”. Així mateix, l’endemà dissabte hi ha una jornada de tot el dia a la Granadella també de suport a la mateixa causa.