COMARCA

Policies Nacionals de paisà identifiquen i interroguen un jove garriguenc a Lleida

Dos agents el van seguir i identificar a l'estació de trens el dia de Sant Jordi i li van preguntar per Arran i els CDR, diu el jove.

(foto: wikipedia)

Dos agents de la Policia Nacional de paisà van seguir, identificar i interrogar un jove garriguenc el passat dilluns, diada de Sant Jordi, a l’estació de trens de Lleida, sense cap motiu aparent. Segons explica el jove, de 17 anys, havia estat tot el matí en una parada de llibres i, al marxar al migdia per tornar al seu poble, ja dins l’estació i amb el mòbil a la mà, va notar darrere seu un home que li llegia les converses. Quan es va girar, l’home es va identificar com a Policia Nacional, li va ensenyar la placa i el va portar al túnel on s’accedeix a les vies, on l’esperava un altre agent, també de paisà. Cap dels dos haurien mostrat el número de placa, segons la versió del noi.

Allí li van fer preguntes “molt directes i concretes”, diu, com des de quina hora era a Lleida, què hi havia anat a fer, de quines temàtiques tractaven els llibres de la parada on havia estat i si tenia alguna relació amb Arran (organització juvenil de l’Esquerra Independentista) i amb els CDR (Comitès de Defensa de la República). El jove es va negar a respondre cap d’aquestes preguntes, els agents van prendre nota de les seves dades i van marxar, tot i ell insistir que li mostressin el número de placa.

“No és nou ni és casualitat”, diu el jove, que assegura que ja fa temps que nota seguiments i que ja havia estat identificat en alguna altra ocasió. Aquesta vegada, però, creu que els fets són denunciables perquè ni ell estava participant en cap mobilització ni els agents li van ensenyar el número de placa. “Segurament fan aquests seguiments per la meva militància a l’Esquerra Independentista i la participació en diverses plataformes i entitats. “Per molt que em coaccionin, no em faran callar”, diu.