COMARCA
- Les Borges Blanques

Un estudi de disseny denuncia un plagi de l'Ajuntament de les Borges

L'empresa explica que el consistori garriguenc ha copiat íntegrament el cartell dissenyat per a la Nit dels Museus de Vilanova i la Geltrú.

L'estudi de disseny de Vilanova i la Geltrú “Sin tetas no hay diseño” ha denunciat públicament que l’Ajuntament de les Borges Blanques ha plagiat íntegrament el cartell de la Nit dels Museus de la capital del Garraf per adaptar-lo a la Nit dels Museus de les Borges, segons informa EixDiari, amb el mateix disseny i els mateixos colors. El cartell de les Borges, fins i tot, conté el mateix lema que l’original, fet per les dissenyadores vilanovines Sònia Àlvarez, Maite Sant i Montse Conches.

Segons EixDiari, les dissenyadores van contactar amb l’Ajuntament de les Borges i aquest va retirar el cartell del web i xarxes socials, però s’han mantingut els que es van penjar a carrers i comerços. L'estudi vilanoví estudia emprendre accions legals, assegura el portal.

L’Ajuntament es disculpa per l’”error tècnic”
Aquest mateix dimarts, l’Ajuntament ha demanat disculpes públicament amb una piulada a Twitter “a tothom que s’hagi pogut sentir molest” pel que qualifica d’”error tècnic en la confecció del cartell”. “Entenem que cal vetllar per tal que aquestes situacions no es repeteixin d’ara en endavant i així ho farem”, diu la nota. Igualment, el consistori assegura que s’ha disculpat amb les autores del cartell original i amb l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.