COMARCA
- Les Borges Blanques

Torna Vi6, l’aparador dels sis cellers de les Garrigues

La Capella de les Borges aplegarà, per tercer any, la mostra que organitza La Bodega per conèixer les propostes i novetats de tots els elaboradors garriguencs.

(foto: Xavi Minguella)

Aquest dissabte 2 de juny, els sis cellers de les Garrigues tornaran a mostrar els seus vins en un únic espai: el Vi6, la jornada que organitza La Bodega de les Borges a la placeta de la Capella per tercer any consecutiu. "L'objectiu és degustar, xerrar i aprofundir en aquests productes que ens ofereix la comarca", expliquen les responsables de l'establiment. Hi seran, per tant, els cellers Matallonga (Fulleda), Vinya els Vilars (Arbeca), Cérvoles (la Pobla), Mas Blanch i Jové (la Pobla), Tomàs Cusiné (el Vilosell) i Clos Pons (l'Albagès), alguns dels quals presentaran vins nous d'aquesta temporada.

Gastronomia, música i taller
Vi6 tindrà lloc durant el matí i comptarà també amb degustacions de tapes fetes per restauradors i elaboradors de la comarca, així com l'actuació de Corrandes són Corrandes, una companyia professional dedicada a la cançó de text improvisat i la música tradicional. Prèviament, el 26 de maig, l'organització de Vi6 va preparar un tast-taller amb el departament d'olis i vins de l'institut Josep Vallverdú per avaluar com influencien els sentits a l'hora de tastar un vi. Hi va participar un col·lectiu de llenguatge de signes de l'IES Ronda.

Tastos guiats previs
La Bodega va obrir fa cinc anys i va iniciar els tastos guiats dels divendres amb els sis cellers garriguencs. En les últimes setmanes, tots sis han tornat a fer una ronda de tastos que haurà precedit la tercera edició de Vi6.