LLEURE
- Juneda

El Kalikenyo Rock, un clam per la llibertat d'expressió

El festival de punk-rock de Juneda arriba aquest cap de setmana a la 13a edició enmig d'una onada repressiva contra alguns grups i les seves lletres.

Fa uns dies, Evaristo Páramos, cantant de Gatillazo i cara visible de la històrica La Polla Records, era retingut per la Guardia Civil per les lletres d’unes cançons seves. És un més de la llista de cantants i grups artístics que han vist coartada la llibertat d’expressió per part de l’Estat, en alguns casos amb processos judicials oberts i penes de presó, com el raper lleidatà Pablo Hasel o el mallorquí Valtonyc, que ha fugit a un altre país per evitar l’entrada a la presó.

Enmig d’aquesta onada arriba el Kalikenyo Rock, el festival de Juneda de música punk que ja és una referència a la Península i que celebrarà la 13a edició el 8, 9 i 10 de juny. Serà una nova oportunitat, per exemple, de veure Evaristo a l’escenari, amb Gatillazo. Aquest any, a més, es recupera l'espai de la pista Parc Alegria, que acollirà els concerts de l'escenari “Kali Arranke”, una proposta d’horari eminentment diürn en què hi haurà des de grups emergents com les joveníssimes Fancy Candy Girls fins a veterans com KOP o Su Ta Gar. El Parc Alegria també és on es farà el dinar popular.

En la programació general destaquen altres grups reconeguts com The Adicts, Def Con Dos, Ilegales, Soziedad Alkohólika, El Último Ke Zierre o Non Servium. Els primers concerts comencen ja dijous a la tarda, entre els quals els d’Ars Moris, amb un junedenc entre les files i que ha anunciat la col·laboració, precisament, de Pablo Hasel. Hi haurà concerts cada tarda, nit i matinada fins dissabte, dia en què comencen ja a mig matí amb el Kali Arranke.