COMARCA

El 'Benvinguts a pagès' obre les portes de les Garrigues

Aquest cap de setmana, una quinzena d’explotacions donen a conèixer els seus productes i activitat als visitants. Rutes, restaurants i allotjaments se sumen a la iniciativa.

Aquest cap de setmana, 9 i 10 de juny, arriba “Benvinguts a pagès”, una iniciativa que es fa a tot Catalunya per apropar el món rural a la població, on diferents explotacions agràries obren les seves portes. Respecte l’any passat, les Garrigues han fet un salt important endavant en nombre de propostes, una quinzena.

“Benvinguts a pagès” és una activitat gratuïta per conèixer de primera mà com es produeixen els aliments que arriben a taula i tastar els productes. A les Garrigues, els visitants podran gaudir de l'oli d'oliva verge extra, el vi, el cava, les herbes aromàtiques, la mel, la fruita seca, les verdures i hortalisses i els bolets, per exemple.

Rutes, restaurants i allotjaments
En el marc de “Benvinguts a pagès”, enguany s'estrenen un seguit de rutes per conèixer diferents indrets de Catalunya i a les Garrigues estaran relacionades amb la cultura de l’oli, la pedra seca, les pintures rupestres, els vins o els paisatges de secà. Així mateix, alguns restaurants de la comarca també se sumen a la iniciativa i ofereixen menús especials durant el cap de setmana. També hi participen diferents allotjaments on poder pernoctar i fer un activitats complementàries a la comarca. 

Totes les propostes, aquí.