MEDI AMBIENT
- Alcanó , Alfés

Alcanó i Alfés tindran les illes de contenidors aquest estiu

S'agruparan els contenidors de les cinc fraccions en tres punts concrets del nucli urbà i passarà una deixalleria mòbil un cop al mes per a altres residus, un sistema que presenta pocs canvis respecte de l'actual.

(foto: arxiu)

El Consell Comarcal del Segrià canviarà, ara sí, el sistema de recollida de residus urbans en una quinzena de pobles, entre els quals Alcanó i Alfés, a les Garrigues històriques, que aquest estiu implantaran definitivament el sistema d'illes de contenidors. La intenció és que el canvi, que gestionarà l'empresa FCC, sigui efectiu a finals d'agost.

Tres illes per poble
Tant a Alcanó com a Alfés es retiraran els contenidors actuals, se'n posaran de nous i s'agruparan en tres punts, on hi haurà les cinc fraccions de reciclatge (paper/cartró, vidre, plàstic/envasos, orgànic i rebuig). A Alcanó, els contenidors seran a la plaça Camps, al final del carrer Major i a la zona esportiva -on actualment ja hi ha les cinc fraccions. A Alfés, hi haurà dues zones a l'avinguda de les Garrigues i una al carrer del Portal. Són ubicacions consensuades entre els ajuntaments i els serveis tècnics del Consell, però que "resten obertes a possibles modificacions", matisa l'alcalde d'Alfés, Hilari Guiu.
El nou servei preveu el pas d'una deixalleria mòbil una vegada al mes -tal com ja existeix ara- per recollir altres residus en petites quantitats, com fluorescents, piles, petits electrodomèstics, olis o roba. El 22 de maig, la presidenta del Consell i alcaldessa d'Aspa, M. José Invernón, i el representant de l'empresa Aquienvas, guanyadora del concurs, van signar el contracte per a aquesta deixalleria.

El porta a porta, a l'espera
Els altres set municipis de les Garrigues històriques van optar pel sistema porta a porta, però la posada en marxa està pendent que es resolgui un recurs d'FCC per l'adjudicació del contracte. L'any 2015, el Consell de les Garrigues va implantar el sistema d'illes de contenidors als 24 pobles que administra, sense consultes ciutadanes ni l'opció del porta a porta.