COMARCA
- Les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges dona 910 euros per a la construcció de pous d'aigua potable a l'Índia

En col·laboració amb l'INS Josep Vallverdú i la Fundació Daniel Shah & Núria Toneu, serviran per fer dos pous en una població de 2.000 habitants.

(foto: Fundació Daniel Shah & Núria Toneu)

La junta de govern de l'Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat concedir una subvenció directa a la Fundació Daniel Shah & Núria Toneu per a la construcció de dos pous d’aigua potable a la població de Kalyanpur, municipi de 2.000 habitants de l’Índia. L’equip de govern ho va anunciar ahir just després de la reunió de junta en una trobada amb els alumnes de l’aula basada en projectes (ABP) de l’institut Josep Vallverdú de les Borges amb motiu del premi a millor App que aquests han obtingut al concurs MSchools.

I és que l’aula del centre educatiu, amb el professor Francesc Solans al capfdavant, ja ha col·laborat aquest curs amb la Fundació Daniel Shah & Núria Toneu, en aquest cas en la creació d’una aplicació mòbil didàctica que es va instal·lar a 14 tauletes i 30 smartphones per fer-los arribar a l’escola Sirena Primary School de l’Índia, projecte al qual van col·laborar l’Ajuntament, el Consell i la Diputació.

Es recupera l’aportació al Fons Català de Cooperació
L’Ajuntament de les Borges va destinar 500 euros el 2016 i 750 el 2017 al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), organització de la qual és soci des del 1996. Fins el 2009, les aportacions municipals al FCCD es van fer cada any, tret de dues excepcions, arribant en alguna ocasió als 11.000 euros. Del 2010 al 2015, l’aportació va ser nul·la. A finals d’aquell 2015, una moció de la CUP arran d’una catàstrofe humanitària per pluges torrencials als camps de refugiats sahrauís incloïa la recuperació de l’aportació anual al Fons Català de Cooperació, però l’establiment d’aquesta aportació en el 0,7% dels ingressos propis que proposava la formació anticapitalista va fer que no s’acabés aprovant, ja que l’equip de govern la considerava inassumible.