COMARCA

El CDR de les Borges anima a proposar "els qui van fer possible l'1 d'octubre" com a premi Olivera d'Or

El col·lectiu defensa "tot el que va representar d'autoorganització, dignitat, solidaritat, valentia, cooperació, cohesió i autoestima".

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de les Borges Blanques ha llançat una campanya per a que persones a títol individual o entitats presentin “els qui van fer possible l’1 d’octubre” com a candidatura als premis Olivera d’Or al Borgenc de l’Any i al Garriguenc de l’Any. “Pensem que en els últims mesos no hi ha hagut fita més transcendent per a la història de les Borges i comarca que el referèndum de l'1 d'octubre del 2017 i tot el que va representar d'autoorganització, dignitat, solidaritat, valentia, cooperació i, en definitiva, cohesió i autoestima com a borgencs i com a garriguencs”, diu el col·lectiu, que en recalca el caràcter ”anònim, horitzontal i tranversal”.

En aquest sentit, el CDR proposa que, en cas de guanyar el Borgenc de l’Any, la placa es pengi al Pavelló de l’Oli, lloc de les votacions del referèndum a la capital comarcal; i, en cas que la candidatura “dels qui van fer possible l’1 d’octubre” sigui la més votada al Garriguenc de l’Any, sigui la periodista Txell Bonet, companya de Jordi Cuixart i vinculada familiarment amb Fulleda, qui reculli el premi.

“Som conscients que és una proposta no convencional, però som conscients, també, de l'excepcionalitat del moment”, diu el CDR. Per facilitar la candidatura, s’han difós dues cartes model, una per al Borgenc de l’Any i una per al Garriguenc de l’Any, per tal que s’ompli i es presenti. El termini de presentació és del 10 de juliol al 10 d’agost en el cas de l’Ajuntament de les Borges i del 15 de juny al 16 de juliol al Consell Comarcal.