COMARCA
- Les Borges Blanques

La Fira de l'Oli de les Borges Blanques es presenta a València

Ja està gairebé tot a punt per acollir un any més la Fira de l’Oli de les Borges Blanques que se celebrarà del proper 21 al 23 de gener. La Fira, impulsada pel Patronat de Fira de les Garrigues, compta amb una superfície de 5.500 m2 d’exposició i més de 120 expositors i els seus organitzadors esperen superar la xifra dels 60.000 visitants registrats en l’edició anterior. El certamen es troba en el 100% d’ocupació i compta amb una llista d’espera d’expositors.

Mentrestant, avui s’inicia a València la ronda de presentacions amb l’objectiu de difondre la cultura de l’oli i consolidar-se com a referent de l’oli de qualitat verge extra de l’arc mediterrani. L’acte es durà a terme a les 19.30 hores al centre Octubre de difusió cultural dels Països Catalans.

Sota el lema Coneix el nostre oli la convocatòria ha despertat un gran interès entre gastrònoms, restauradors, gurmets i sommeliers que participaran en un tast d’olis verges extras, guiat per un expert del panel de tast de Catalunya.

L’acte estarà presidit per Miquel Àngel Estradé, alcalde de les Borges Blanques i president del Patronat de Fira de les Garrigues, acompanyat per Xavier Gispert, gerent del Patronat de Fira, i Josep Lluís Balsells, president del Consell Comarcal de les Garrigues, entre altres representats de cooperatives i molins productors de la comarca.

Durant la jornada es donarà a conèixer també la gastronomia i els productes de qualitat de les Terres de Lleida, presentant una exposició de més de 40 marques diferents d’olis verge extra d’arbequina, entre altres productes de qualitat de la comarca, com són el paté d’arbequina, el pa de ronyó, les orelletes i fins i tot alguna escultura amb pedra de les Garrigues.

L’organització presentarà el certamen el dia 14 de gener al Citilab de Cornellà de Llobregat i l’Escola d’Hoteleria de les Terres de Lleida acollirà el dia 18 de gener la presentació de la Fira a la ciutat de Lleida de la mà dels joves cuiners.