COMARCA
- Les Borges Blanques

Els borgencs presenten 117 propostes per als 50.000 euros que l'Ajuntament ha posat a consideració dels veïns

Una comissió formada per l'alcalde, regidors i tècnics municipals en filtrarà 15 d'aquestes, que es posaran a votació dela ciutadania.

(foto: Aj. Borges)

L'Ajuntament de les Borges ha recollit un total de 117 propostes a què destinar 50.000 euros del pressupost municipal de l’any que ve, una partida que s’ha obert a la participació ciutadana. Aquesta és la primera fase del procediment i, ara, una comissió formada per l’alcalde, regidors i tècnics de l’Ajuntament en triarà 15 de les 117 en funció d’uns criteris d’elegibilitat. Aquestes 15 són les que es posaran a votació a partir del 30 d’agost i fins el 20 de setembre. En cas que els criteris d’elegibilitat els compleixin més de 15, s’escollirà per ordre d’arribada.

A partir del 20 de setembre, el consistori presentarà les opcions finalistes i 24 de setembre s'obrirà un nou termini per votar-ne un màxim de tres per persona, fins el 14 d'octubre. A partir de l'endemà, i fins el dia 4 de novembre, es duran a terme les valoracions dels resultats. Finalment, entre el 5 de novembre i el 7 de desembre, l'Ajuntament presentarà la proposta o propostes resultants.

Aquest procés participatiu és el primer cop que s'organitza a la població i s'entén com una experiència pilot específica per al pressupost de 2019 “amb una clara voluntat de continuïtat”, expliquen fonts municipals. L’alcalde, Enric Mir, s'ha mostrat molt satisfet i considera que "malgrat ser la primera vegada que organitzem un procés d'aquest tipus, les 117 propostes presentades ens animen a continuar implementant la col·laboració ciutadana en la gestió directa dels afers públics del municipi".