URBANISME
- Juneda

Juneda estrena un nou parc al centre de la població

L’espai serà batejat com a parc 1 d’Octubre, després que així ho avalin el 62% dels vots de la consulta ciutadana que va convocar l’Ajuntament per escollir-ne el nom.

(foto: M.A.)

L'Ajuntament de Juneda està ultimant els detalls del que serà un nou parc urbà, al costat de la plaça Melis. Es tracta d'un espai d'uns 1.600 m2 que fins ara estava tancat i que el consistori, acollint-se al Pla de Barris, ha remodelat per complet, amb zona verda, elements de joc infantil i una sala polivalent de 52 m2 i lavabos, amb un cost de 211.000 euros més IVA. La diferència amb altres parcs és que a la nit quedarà tancat pels dos accessos que té, la plaça Melis i el carrer del Forn. La inauguració oficial serà l'1 de setembre, amb el president de la Generalitat, Quim Torra, però el recinte s'obrirà ja uns dies abans.

Espai de memòria
El 31 de juliol va finalitzar la consulta ciutadana que el consistori havia impulsat per decidir el nom del nou parc, que es podia triar entre Molí del Saprià o 1 d'Octubre. Es van emetre 564 vots, dels quals 71 van ser nuls i, finalment, l'opció guanyadora ha estat la que commemora el referèndum d'independència del passat octubre, amb 310 vots (62,8%). Tant un nom com l'altre s'inserien en la voluntat de fer del parc no només un espai de lleure sinó també de memòria local, concretament dels últims 150 anys. Així, en els propers dies s'hi instal·larà uns plafons que recorden episodis com l'arribada de la llum i del ferrocarril al poble i una pilona recorda dotze noms de junedencs il·lustres (Joan Duch, Jaume Bosch, Ramon Vallés, Jacint Rosinach, Montserrat Josa, Josep R. Minguella, Josep Cornudella, Rosa Farran, Josep Gelonch, Joan Olivé, Joan Milà i Josep M. Albaigés). També destaca un gran mural, fet per Joan Teixidó, que recorda el pas de la mula al tractor i la cara del poeta Joan Duch. "Volem que el parc es dinamitzi molt, que agafi vida i, en aquest sentit, la sala polivalent pot tindre molts usos per a les entitats que hi estiguin interessades", explica l'alcalde, Antoni Villas.