COMARCA
- Les Borges Blanques , Maials

La Festa Major de les Borges tindrà un "punt lila" per a prevenir possibles agressions masclistes

En paral·lel, es crea un grup de treball amb el SIAD, el CAP, Mossos, Policia Local, Comissió de Festes i regidoria de Joventut. Al Segrià s’ha posat també en marxa aquest estiu una campanya de sensibilització.

(foto: Aj. Borges)

La Comissió de Festes i la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de les Borges instal·laran un “punt lila” a la zona d’oci nocturn de Festa Major que servirà com a espai d'informació, suport i acompanyament per a possibles víctimes d'agressions masclistes. Durant els concerts, aquest punt se situarà en un lloc visible, senyalitzat, i hi haurà material informatiu, a més de suport i acompanyament en cas de patir o presenciar una agressió.

La iniciativa s’afegeix a altres accions que, tant la Comissió de Festes com la regidoria de Joventut, havien impulsat fa uns mesos, com la campanya "A les Borges, cap agressió sexista" que va començar la passada festa de Carnestoltes i que consistia en el repartiment de material divulgatiu als assistents (xapes amb l'eslògan de la campanya) i la reproducció d'un missatge d'àudio durant moments puntuals de la nit en què es recordava als assistents la voluntat de tenir unes festes igualitàries i lliures al municipi.

Grup de treball contra les agressions masclistes
En paral·lel a la campanya, s'ha creat un grup de treball per a noves accions de sensibilització i prevenció. Fruit de la primera reunió, van sorgir-ne diferents propostes com l'elaboració d'un protocol d'actuació contra les agressions masclistes i l'oferta d'una formació específica per a treballadors i/o voluntaris de l'oci nocturn. Actualment, el grup el formen representants del Servei d'Informació i Atenció a les Dones, de l'equip d'atenció primària del CAP, dels Mossos d'Esquadra i Policia Local, així com de la mateixa Comissió de Festes i regidoria de Joventut. Fonts municipals indiquen que s'espera que, properament, s'hi sumin altres entitats i col·lectius professionals.

Campanya del Consell Comarcal del Segrià
Aquest estiu, el Consell Comarcal del Segrià, del qual depenen nou municipis garriguencs, ha presentat també la campanya “El Segrià, lliure d’agressions sexistes” per reforçar la prevenció i sensibilització contra aquest tipus de conductes. De moment, s’han editat uns cartells per distribuir als ajuntaments que es vulguin sumar a la iniciativa i municipis com Maials reparteixen també polseres amb el mateix lema durant les festes.