CULTURA
- Juneda

La garriguenca Heura Gaya, finalista al concurs Sons de la Mediterrània

És una de les quatre seleccionades per a la final, que es disputarà en un concert el 4 d'octubre a Manresa.

La cantant i grallera junedenca Heura Gaya és una dels quatre finalistes del concurs Sons de la Mediterrània que convoquen la Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius, el Grup Enderrock i el departament de Cultura de la Generalitat per a grups o solistes emergents que presentin propostes de folk i música d'arrel de la Mediterrània. Aquests havien de presentar cadascun, entre els mesos d’abril i maig, un mínim de quatre peces, originals o versions, i el jurat ha valorat especialment els artistes emergents que afavoreixen la renovació de les músiques d'arrel, així com la projecció i el recorregut potencial de cada proposta, i Gaya és una de les seleccionades. 

La pròxima i última fase del concurs consisteix en una actuació el 4 d’octubre a la Taverna de la Fira Mediterrània de Manresa, on es decidirà el guanyador de l’edició d’enguany, l’onzena. L’artista garriguenca es disputarà el premi amb Clàudia Cabero, Electrogralla i Menut.

Gravació de disc, publicitat i concerts
El premi del concus Sons de la Mediterrània consisteix en la gravació d'un disc en un estudi professional determinat amb l'organització i amb l'assistència d'un productor, una campanya de publicitat de 3.000 euros a la revista Enderrock i el web Sons de la Mediterrània i la contractació d’actuacions al festival Tradicionàrius 2019, Fira Mediterrània de Manresa 2019, Circuit Folc 2019, Cicle Música a la Vila del Vendrell 2019, festival PortalBlau de l'Escala 2019, festival FIMPT de Vilanova i la Geltrú 2019 i el festival que es fa a Banyoles Projecte Ethno Catalonia.