COMARCA
- Alcanó

Alcanó també se suma a la campanya contra les agressions sexistes

L'Ajuntament posa a disposició de qui vulgui polseres amb el lema "El Segrià, lliure d'agressions sexistes".

L’Ajuntament d’Alcanó s’ha adherit a la campanya que impulsa l’àrea de Joventut i el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Segrià per sensibilitzar la població contra les conductes sexistes. Així, els habitants del municipi poden passar pel consistori a recollir polseres amb el lema “El Segrià, lliure d’agressions sexistes”. 

La campanya també compta amb cartells distribuïts a tots els ajuntaments de la zona que vulguin sumar-se a la iniciativa i estendre el missatge, especialment entre els joves. “Aprofitant que l'estiu és l'època de l'any que concentra més esdeveniments festius, la campanya vol fer visible el rebuig a les agressions sexistes i promoure nits d'oci segur i responsable”, es diu des de l’organisme comarcal. Maials és un altre dels pobles pertanyents al Segrià que aquest estiu s’han afegit a la campanya.

“Punt lila” a les Borges
A l’altre cantó de frontera administrativa, l’Administració duu a terme campanyes similars. És el cas de les Borges Blanques, on per Festa Major s’instal·larà un estand, o “punt lila”, com a espai d'informació, suport i acompanyament per a possibles víctimes d'agressions masclistes. Paral·lelament, s'ha creat un grup de treball per a noves accions de sensibilització i prevenció format per representants del SIAD, l'equip d'atenció primària del CAP, Mossos d'Esquadra i Policia Local, així com la Comissió de Festes i la regidoria de Joventut. A Juneda, durant els concerts de Festa Major es van psoar també cartells amb el lema “No és no” als lavabos del recinte d’oci.