POLÍTICA
- Juneda , Les Borges Blanques

El president de la Generalitat visitarà Juneda i les Borges aquest dissabte, 1 de setembre

Quim Torra inaugurarà el parc 1 d'octubre a Juneda i visitarà diversos espais a la capital comarcal, que està de Festa Major.

El president de la Generalitat, Quim Torra, serà aquest dissabte, 1 de setembre, a Juneda i les Borges, en el marc d’una visita a les Garrigues i l’Urgell. A Juneda, el cap de l’Executiu serà rebut a l’Ajuntament, un quart d’onze del matí, per l'alcalde, Antoni Villas, i la resta de membres del consistori. Signarà el llibre d'honor a la sala de plens i la comitiva anirà a peu fins al parc 1 d'octubre, enllestit fa pocs dies, on s’han instal·lat uns panells sobre la història de Juneda dels últims 150 anys, amb episodis com l’arribada de l’electricitat o la del ferrocarril. Després de la descoberta d’una placa commemorativa i dels parlaments de les autoritats, la Coral de Juneda clourà l’acte amb la interpretació del Cant de la Senyera.

A les 12, el president de la Generalitat arribarà a l'Ajuntament de les Borges, on serà rebut per l'alcalde Enric Mir, i la resta de membres del consistori. La comitiva es desplaçarà a peu fins a la plaça de l'1 d'octubre -abans de la Constitució-, on s’encendrà la traca d’inici a la Festa Major. Posteriorment, Torra visitarà alguns espais que han estat objecte d'actuacions del Pla de Barris de la Generalitat, a més de l’espai museístic de cal Gineret, que es va inaugurara el gener. Allí es preveu descobrir una placa amb la nova marca turística “Les Borges Blanques, capital de l'oli”. Finalment, el president i la resta d'autoritats passaran pel vermut solidari amb els presos polítics i exiliats que s’organitza a la Bodega i visitaran l'Espai Macià.

Ja a la tarda, Torra anirà a Vallbona de les Monges, on també visitarà el monestir.